Att jaga i fjällen

Sverige är en utmärkt plats att utöva jakt på. Det finns gott om anledningar till att just Sverige är ett av Europas mest välbesökta länder i jaktsyfte. En jägare som ger sig ut i naturen för att jaga vilt brukar framför allt uppskatta två saker: ett rikt och varierat djurliv liksom en vacker natur. Eftersom Sverige kan stoltsera med båda delarna är det inte så konstigt att vårt land drar uppmärksamhet till sig. När vi därtill har tydliga regler kring jakten som syftar till att underlätta för både markägare och jägare gör det jakten ännu roligare.

För den som vill bege sig ut på jakt kan det vara intressant att veta vilka jaktmarker som är mest attraktiva. När det kommer till naturens skönhet är det inte mycket som slår norra Sverige. Här finns det en natur som inbjuder både till reflektion och händelserika strapatser. Med tanke på att Norrland är så pass vidsträckt slipper du också trängas med andra för att nå fram till ditt mål. Även om det ofta finns jaktkvoter för vilka djur som är tillåtna att skjutas finns det i regel utrymme för ytterligare intressenter. Dessutom är vissa djurarter undantagna jaktkvoterna, vilket gör att det är fri jakt på dem.Att jaga i fjällen 11

Fjällen är en del av Norrland som lockar mest turister i hela Sverige. Många är fotgängare och äventyrare som vill uppleva den vilda naturen till fots, men en ansenlig del är också jägare som vill utforska några av Sveriges vackraste jaktmarker. Att jaga i fjällen är en stor upplevelse som både ger minnen för livet och, förhoppningsvis, en och annan trofé att ta hem söderut. Oavsett vilka djur du föredrar att jaga är chansen stor att de finns representerade i fjällen.

Fjällripa och dalripa är djuren som är mest populära att jaga i fjällen. De finns i ett stort antal, vilket gör att möjligheterna är goda att stöta på dem under ditt besök i området. En lyckad jakttur behöver dock inte innebära att du lyckas skjuta ditt byte. Det kan vara lika mycket värt att få uppleva naturen – gärna tillsammans med vänner och bekanta. Många företag väljer liknande aktiviteter – med eller utan jakt – för att svetsa ihop arbetslaget. Om ni vill tillbringa tid ihop kan ni gå på företagsaktiviteter stockholm.